Nieuwsbrief april 2023 a

Nieuwsbrief april 2023 a

 

                                                         Nieuwsbrief Maart/April 2023.

Jolanda Odiyo woont nu al meer dan 20 jaar in Kenia om de straatjongeren te helpen aan een betere toekomst. Zij doet dit samen met het lokale team van Afri-Lift, met    ame door middel van de boerderij waar jongens van de straat en uit de jeugdgevangenis een tweejarige opleiding krijgen tot landbouwmedewerker,  waarna ze altijd een baan kunnen krijgen bij lokale boeren.

 

 

Jambo allemaal .    

Even een momentje om de nieuwsbrief te schrijven. Het is hier superdruk, moeilijk en tegelijkertijd ook mooi !

Het Team

Zoals ik in het kerstverslag al schreef kreeg Robin de diagnose kanker net tussen kerst en nieuw jaar, toen we er net een paar dagen tussenuit zouden gaan; opeens kwam alles in een stroomversnelling. Ziekenhuis bezoeken, scans, doktersbezoeken en zoveel mogelijk overdragen omdat we niet weten hoelang hij weg zal blijven !!! Ondertussen is het bekend dat het volgens de oncoloog ‘stage 4’ en uitgezaaid is. Mijn kids zijn behoorlijk aangedaan en ik moet beiden,  gezin en team helpen om geloof te houden en tegelijkertijd met alle scenario’s rekening te houden.

Ik had geen tijd en energie om veel naar de farm te gaan en net nu, in deze tijd waren Gert en Toos er uit Holland. Toos heeft veel aandacht aan de jongens kunnen geven, terwijl Gert zijn gaven heeft ingezet om de farm te helpen met structuur en planning van gewassen. Wat fijn dat juist tijdens deze periode zij hier waren !

 

 

Net toen Robin en Margaret waren vertrokken kregen we een team uit de Hervormde                                                                                          kerk van Vriezenveen ! Arjen, die hier een jaar vrijwilligerswerk heeft gedaan was de        link.  Ik ben afgelopen zomer ook in die kerk geweest. Het was hier erg druk maar ook       heel gezellig en ontzettend  leuk ze hier te hebben! Ik doe met nieuwe teams altijd een     introductie in cultuur en ook leg ik ze uit over de stammen en waar die vanuit bijbels       oogpunt vandaan komen; is altijd leuk om te doen !

 

 

Jeugdgevangenis

Omdat het hele team uit Vriezenveen teveel was voor één gevangenisbezoek ben ik twee vrijdagen achter elkaar  met 7 gasten gegaan. Was beide keren heel verschillend. De eerste vrijdag hadden we leuke en mooie momenten,  maar het was ook duidelijk dat er een aantal ‘baasjes’ bijzaten die de rest goed onder controle hielden. Ook waren ze per ongeluk getuige van een afranseling met stokken omdat een jongen koekjes had gejat (ze zorgen er meestal voor dat wij dit soort dingen niet zien). Dit maakte nogal indruk, dus de tweede groep was voorbereid, sommigen een beetje zenuwachtig. Maar toen was het juist weer een geweldige morgen en eindigden we met een heel bijzonder moment waar het team voor elke jongen individueel een gebed uitsprak.

 

Farm

We hebben aardig wat nieuwe stafmedewerkers op de farm en we zijn erg benieuwd wat dit gaat doen met de boerderij en met het team !

Eén van de hoogtepunten was wel dat 8 jongens zijn geslaagd, dit was echt geweldig! Ook mooi net nog voordat Robin en Margaret weggingen; erg fijn voor ze om er bij te zijn!

Drie van de jongens kwamen uit de gevangenis en vijf uit de krottenwijk. Het was echt geweldig. De eerste jongen op alternatieve straf is ook geslaagd! Dat had niemand verwacht toen hij kwam, ook de reclassering niet. Er kwamen dan ook wat afgevaardigden uit de gevangenis, en iemand met een hoge positie was zo onder de indruk dat hij zei dat ik een officiële pas krijg,  waarmee ik altijd een gevangenis binnen mag lopen in het hele land, mooi he?

 

Het e-mailadres van Baraka is:     info@stichtingbaraka.com
Het e-mailadres van Jolanda is:   
jolanda@baraka4africa.org
Website van Baraka is:                
www.stichtingbaraka.nl
Het banknummer van Baraka:     NL9ABO 0105 4602 73
De Stichting Baraka ondersteunt de activiteiten van Jolanda in Kenia.
Giften zijn aftrekbaar voor de belasting (Anbi-stichting)
De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam nr 3421 7149