Web in Word

Web in Word

Foto’s komen nog

 

Wat kan er ontzettend veel gebeuren in 1 maand zeg. De maand Juli zal ik niet snel vergeten….

Meestal beginnen we de nieuwsbrief met de projecten; deze keer een update over alles wat er in deze maand gebeurde

 

Kinderen in Holland

Twee van de kinderen vlogen uit naar Holland om veschillende redenen. 1 was integratie; verschillende onderzoeken tonen aan dat wanneer kinderen in een land gaan studeren waar ze nooit gewoond hebben, dit best wat uitdagingen kan geven en dit process beter gaat wanneer ze een aantal keer in dat land meegedraaid hebben. Wij hebben dus een proef gedaan en dit was door een speciale financiele gift mogelijk.

Hadaya en Mikaya hebben met z’n tween gevlogen, zijn opgehaald door familie en daar ook de eerste dagen verbleven; met name Hadaya heeft daar haar eerste les in integratie gehad over op tijd komen😆

Hadaya is daar nog een dagje met haar nichtje Jeanine op school mee gedraaid terwijl Mikaya een paar dagen met zijn vriendje Siem naar groep acht kon.

Hierna gingen ze naar een gezin in Vriezenveen die ik nog nooit in persoon had ontmoet, maar ze deden het, met ondersteuning van Arjen, geweldig ! De kinderen zijn dol op ze en hebben een geweldige tijd gehad! Voor herhaling vatbaar! Ook zijn ze een paar dagen dar naar school geweest (45 minuten fietsen😆). Zadelpijn was een deel van de integratie

Hierna nog een paar dagen met lieve familie in Friesland, een vriendin in Groningen en weer terug voor een paar laatste dagen naar familie in Haarlem. Al met al een hele goede tijd!

 

Verhuizing

Maar integratie was niet het enige doel: Het kwam ook wel goed uit omdat ons huis naar beneden gehaald werd in de maand Juli😪 en wij dus moesten verhuizen, niet ver gelukkig, wij zitten nu in het appartememntje van Robin en Margaret. Prima te doen, maar ik  mis ons oude huisje wel, en was niet echt mijn keuze maar alles zal meewerken te goede!  De kinderen gingen dus weg vanuit hun oude kamer, en kwamen terug in hun nieuwe kamer!

 

Malaki’s operatie

Nadat ik zelf net een verwijdering van een kleine tumor had gehad was Malaki aan de beurt;

In Juli hadden we een operatie voor Malaki gepland. Hij had teveel tanden/kiezen die ook onder het tandvlees de verkeerde kant op groeiden en moest een behoorlijke operatie ondergaan, 8 kiezen/hoektanden eruit en 6 andere blootgelegd, en beugelstukjes op een aantal tanden met kettinkjes om later aan zijn beugel vast te maken.

Het begon al lekker met een brief dat niet de hele operatie vergoedt zou, en toen we in het ziekenhuis aankwamen bleek er nog niets geregeld. We hebben uren buiten zitten wachten tot hij een hoekje ergens kreeg in een volle kamer in het ziekenhuis en ‘s middags toch nog geopereerd kon. Fijn was dat 1 van de 2 chirurgen Christen was en met hem bad voor de operatie. Al met al een lange operatie, die bijna 8 uur duurde. Eindelijk mocht ik (bijna middernacht) komen om hem te zien maar ik schrok me rot; hij lag vreselijk te rillen en zijn ogen rolden alle kanten op en hij reageerde nergens op; deels was dat waarschijnlijk nog de narcose maar heb niet zo lekker geslapen die nacht. Gelukkig ging het steeds beter en mocht hij na 4 nachten naar huis. Hij heeft nog een paar weken flinke pijn gehad maar nu eindelijk beter🙏

Wat overweldigend was, was de steun van jullie! Er was een oproep uitgegaan voor financiele steun en de operatie en beugel zijn nu helemaal gedekt, echt geweldig!

 

Team

In Juli kwam een stel uit Friesland aan om hier te helpen; zij hadden net hun boerderij verkocht en hadden via mijn nicht over ons farm project gehoord; geweldig! Fijn dat ze zo hun tijd willen besteden!

Ook Robin en Margaret kwamen Juli op bezoek voor 2 maanden. Ik heb tijdens hun afwezigheid een studio kamer die we naast het kantoor hadden,  vergroot met een deel van het kantoor dat we wel konden missen zodat zij nu een studio met aparte slaapkamer hebben  voor wanneer ze kunnen komen. Ontzettend fijn ze weer te zien maar helaas liet de scan zien dat in ieder geval 1 van zijn tumoren toch weer gegroeid was dus hij is hier bestraling begonnen, net voordat ze weer terug naar Nieuw Zeeland gaan.  We blijven hopen en bidden🙏

Ondertussen gingen de projecten natuurlijk ook gewoon door en hebben we ook goede dingen meegemaakt; Een andere gast, een vriend uit Haarlem, Sem, kwam ook op bezoek. Hij doet boks- en leiderschaps training en heeft een geweldige tijd gehad met de jongens in de gevangenis, project in Kibera (krottenwijk) en op de farm, wat ook voor mijzelf weer even verfrissend werkte🙏

 

Nu zijn we verhuisd, Malaki is hersteld, kinderen terug naar school en kan het ‘gewone’ leven weer doorgaan. We zien Gods hand overall in, maar ik hoef niet weer zo’n maand.

Ik wil jullie nogmaals danken voor alle steun in deze vreemde tijd.

 

Reacties zijn gesloten.